MALZEMESİ
- 1kilo kabak
- 150 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet sogan
- 1 yemek kaşıgı salça
- 3 yemek kaşıgı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşıgı tuz
- 1 tatlı kaşıgı nane, karabiber, kimyon
- 1 diş sarımsak
- Üzeri için 1 adet domates
YAPILIŞI
Kabakları yıkayalım,ikiye kesip içerisini oyalım,çatalla üzerini çizip sekil verelim.Ayrı bir kap içerisinde yıkanmış pirinçleri,kıymayı inçe dogranmış soganı maydanozu, salçayı, baharatları ve sıvıyağınıda ekleyip bütün malzemeyi karıştıralım.Hazırladıgımız içten kabakların içerisine doldurup tencereye dizelim üzerinede domates ile kapak yapalım.Tencereye kabakların yarısına gelecek şekilde su katıp pişirelim.Son olarakta 2 yemek kaşığı sıvıyağın içerisine 1 yemek kaşığı biber salçası katıp bu karışımı dolmaların üzerine dökelim birazdaha pişirmeye bırakarak soğuyunca servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder