C@N@N

H O Ş G E L D İ N

14 Ağustos 2009 Cuma

FIRINDA KARNIYARIK



























MALZEMESİ

3 adet orta boy patlıcan

150 gram kıyma

1 adet soğan

2 adet sivri biber

3 adet orta boy domates

sıvıyag ,yarım kaşık biber salçası,tuz karabiber

YAPILIŞI

patlıcanları soyup tuzlu suda bekletelim,yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yagda kızartalım tepsiye alıp sogumaya bırakalım,diger tarafta sıvı yagda soganları kavuralım kıymayı ekleyip kavurduktan sonra dogradıgımız biberleri domatesleride ekleyip karıştıralım baharatlarınıda ilave edip pişirelim ocaktan alalım,patlıcanların ortalarından kesip içerisine hazırladıgımız harçtan koyalım,yanlarına biber ve domates koyup süsledikten sonra biber salçasını sulandırıp üzerine dökelim fırında pişirip servis yapalım.

AFİYET OLSUN



KAYISI REÇELİ
















MALZEMESİ

2 kilo kayısı

1,5 kilo şeker

1 fincan su

1 çay kaşıgı limon tuzu

YAPILIŞI

Kayısıları yıkayıp çekirdeklerinden ayıralım,tencereye alalım üzerine şekeri ve 1 fincan kadar su ilave ederek koyulaşıncaya kadar kaynatalım,ocaktan alıp içerisine limon tuzunuda ilave ederek soğumaya bırakalım.

AFİYET OLSUN

KAHVALTILIK EKMEKLER

kahvaltı saatleri için kaşarlı ekmekler
AFİYET OLSUN

12 Ağustos 2009 Çarşamba




KAR YAĞDI KEK


=MALZEMESİ=

4 adet yumurta
2su bardagı şeker
125 gram margarin(yumuşatılmış)
yarım su bardagı sıvıyağ
1 su bardagı süt
1 paket vanilya
1 paket kekun


=YAPILIŞI=

4 adet yumurta şeker ile çırpılacak,diger malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilecek,daha sonra vanilya ve kek un eklenerek bütün malzeme karıştırılacak,margarin ile yaglanmış kalıba tahta kaşık yardımı ile malzeme dökülecek.170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilip servis yapılacak ( içerisine arzuya göre kakao katılabilir veya çikolata sos ile servis yapılabilir.)


AFİYET OLSUN






____ÇİÇEK KURABİYE ____

MALZEMESİ
1 paket mısır nişastası
1 su bardagı pudra şekeri
1 paket sana yağı
1 adet yumurta
2 su bardagı un
2 çay kaşıgı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu



YAPILIŞI

Bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim,
hamurdan küçük parçalar kopartıp çiçek şekli verelim, kalan az bir hamur parçasınıda kakao karıştırıp çiçeklerin tomurcuklarını yapalım, yaglı kagıt serdigimiz tepsiye dizelim 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim.


AFİYET OLSUN







BEYAZ BARBUNYA YEMEGİ

MALZEMESİ


1 kilo barbunya


1,5 yemek kaşıgı salça


yarım yemek kaşığı biber salçası


2 adet sivri biber,tuz,zeytinyağ


YAPILIŞI


Barbunyalar ayıklanıp yıkanıcak sıvıyağ ile salçalar kavrulup sivri biber eklenecek yıkanmış olan barbunyalar ilave edilerek tuzu ayarlanıp düdüklü tencerede 10-15 dakika kadar pişirilerek servis yapılacak.


AFİYET OLSUN