C@N@N

H O Ş G E L D İ N

12 Eylül 2009 Cumartesi


KIRMIZI BİBER SALATASI














MALZEMESİ
  • 4 adet kırmızı biber(közlenmiş)
  • 1 küçük kase dolusu maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyagı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşıgı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Közlenmiş biberleri küçük küçük doğrayıp içerisine maydanozu ekleyelim.Küçük bir kasede zeytinyağı,sarımsak,limonsuyu,sirke ve tuzu karıştıralım.Bu karışımı biberlerin üzerine dökelim.

AFİYET OLSUN


İFTAR SOFRASI
















Bugün iftara eşim ve canın oglum için özel sofra hazırladım.Canlarım benim inşallah her günümüz böyle olur sizleri çok seviyorum.
YEMEK MENÜSÜ
Fırında patatesli tavuk kanat
Tarhana çorbası
Pilav
Salatalar
Tatlı olarakta kemal paşa tatlısı vardı















PİRİNÇ PİLAVI















TARHANA ÇORBASI















FIRINDA PATATESLİ TAVUK KANAT
















KEMAL PAŞA TATLISI

10 Eylül 2009 Perşembe

=TOPÇA=





















MALZEMESİ
  • 1kilo kıyma
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşıgı karabiber
  • 3-4 adet çekilmiş karanfil
  • 1 tatlı kaşıgı tuz

SOSU İÇİN

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI

Kıymanın içerisine bulgur ve baharatlar eklenerek karıştırılır.Karışan malzemeden küçük parçalar koparıp un yardımıyla çiğ köfte gibi sıkılarak şekil verilir.Kaynamış su içerisine katılarak pişirilir ocaktan indirmeye yakın tereyağ ve salça ile yapılan sos üzerine eklenir bir taşım daha kaynatıldıktan sonra servis yapılır.

AFİYET OLSUN

9 Eylül 2009 Çarşamba

LAHANA SARMASI













MALZEMESİ
1 adet orta boy sarmalık lahana
150 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 adet sogan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşıgı tuz
Baharatlar (nane,karabiber,kimyon,kırmızı biber)

sos için:2 yemek kaşıgı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası

Lahanaları haşlayalım.bütün malzemeyi karıştırıp,sarmanın içini hazırlayalım.Sardığımız lahanaları tencereye dizerek pişirelim ve üzerisine hazırladıgımız sosu da ilave ederek pişirmeye devam edelim.Pişen sarmaları soğumaya bırakalım.Soğuyan sarmaları yoğurt ile birlikte servis yapalım.

AFİYET OLSUN

KABAK DOLMASI
















MALZEMESİ
  • 1kilo kabak
  • 150 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet sogan
  • 1 yemek kaşıgı salça
  • 3 yemek kaşıgı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • 1 tatlı kaşıgı nane, karabiber, kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • Üzeri için 1 adet domates

YAPILIŞI

Kabakları yıkayalım,ikiye kesip içerisini oyalım,çatalla üzerini çizip sekil verelim.Ayrı bir kap içerisinde yıkanmış pirinçleri,kıymayı inçe dogranmış soganı maydanozu, salçayı, baharatları ve sıvıyağınıda ekleyip bütün malzemeyi karıştıralım.Hazırladıgımız içten kabakların içerisine doldurup tencereye dizelim üzerinede domates ile kapak yapalım.Tencereye kabakların yarısına gelecek şekilde su katıp pişirelim.Son olarakta 2 yemek kaşığı sıvıyağın içerisine 1 yemek kaşığı biber salçası katıp bu karışımı dolmaların üzerine dökelim birazdaha pişirmeye bırakarak soğuyunca servis yapalım.

AFİYET OLSUN

UN KURABİYESİ





















MALZEMESİ
  • Yarım su bardağı erimiş margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI

Margarini eritip sogutalım.Üzerine sıvıyağ ,pudra şekeri,vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verelim.Önceden ısıtılmış fırında pişirelim ve soğuyunca servis yapalım.

AFİYET OLSUN

YOGURT TATLISI




















MALZEMESİ

  • 250 gram yoğurt(10 çorba kaşığı)
  • 250 gram pudra şekeri(10 çorba kaşığı)
  • 250 gram un(10 çorba kaşığı)
  • 50 gram irmik
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 25 gram margarin

ŞURUBU İÇİN

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1/4 limon

YAPILIŞI

25-30 santim çapındaki tepsiyi margarin ile yağladıktan sonra içine 2 çorba kaşığı un koyup tepsiyi sallayarak,unun tepsinin heryerine yapışmasını sağlayalım.Tepsiyi ters düz edip fazla unu silkeleyelim.25 gram margarini bir kapta eritelim.Üzerine 3 yumurta kırıp unu,irmiği,yoğurdu,şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle çırpalım.yağladığımız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Başka bir tencerede şurubu kaynatım sıcak tutalım.Tatlı pişdiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş dökelim.Tatlının hertarafı şurubu emdiği zaman sogumaya bırakalım ve servis yapalım.

AFİYET OLSUN

7 Eylül 2009 Pazartesi



==KIŞA HAZIRLIKLAR ==










































  • KURUTULMUŞ DOLMALIK BİBER
  • KURUTULMUŞ PATLICAN
  • KIRMIZI ACI BİBER