C@N@N

H O Ş G E L D İ N

17 Ekim 2009 Cumartesi

                SUSAMLI CEVİZLİ KEK

















MALZEMESİ
  • 3 adet yumurta
  • 1 kase yogurt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 1 fincan ceviz
  • Üzeri için susam
YAPILIŞI
Bütün malzeme karıştırılıp güzelce çırpılır ceviz ilave edilir.Yağlanmış tepsiye dökülüp üzerine susam serpilir 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
                 ELMALI KURABİYE















MALZEMESİ
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı yogurt
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
(Elmalar kabukları soyulup rendelenir.Tavada toz şeker ile birlikte suyunu çekene kadar pişirilir.Dövülmüş ceviz ve tarçında ilave edilerek ocaktan alınır soğumaya bırakılır.)

YAPILIŞI
  • Margarin,yogurt.pudra şekeri karıştırılır.Un,kabartna tozu,vanilya eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Küçük parçalar kopararak içi için hazırlanan malzemeden içerisine konur,şekil verilerek tepsiye dizilir.170 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN...