C@N@N

H O Ş G E L D İ N

18 Eylül 2009 Cuma


                     SİRKELİ POĞAÇA













 


Yeni aldığım tarifler kitabında vardı bu poğaça çok beğendim nasıl olur acaba diye büyük bir merakla yaptım ama mükemmel oluyomuş sizlerede tavsiye ediyorum.Çok lezzetli....

MALZEMESİ
  • 150 gram margarin(yumuşatılmış)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
  • 100 gram beyaz peynir
  • maydanoz
ÜZERİ İÇİN =  Susam
YAPILIŞI
  • Margarin ,zeytinyağı,sirke,tuz,1 yumurtanın tamamı ve diğer yumurtanın akı ile kabartma tozunu ekleyin.Alabildiği kadar un ilave edip,ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın.Yumurta büyüklügünde parçalar koparıp, elinizle avuç içi büyüklüğünde açın.Ortasına hazırladığımız peynirli içten 1 tatlı kaşığı kadar koyup, kapatın.Üzerine kalan yumurta sarısını sürüp susam serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika ile bir saat arasında pişirin.
AFİYET OLSUN...

17 Eylül 2009 Perşembe

KIRMIZI BİBER DOLMASI















MALZEMESİ
1 kilo kırmızı dolmalık biber
200 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 adet sogan
2 yemek kaşıgı salça
3 yemek kaşıgı sıvıyağ
1 tatlı kaşıgı tuz
1 tatlı kaşıgı nane, karabiber, kimyon
1 diş sarımsak
Üzeri için 1 adet domates

YAPILIŞI
Biberleri temizleyip yıkayalım.Ayrı bir kap içerisinde yıkanmış pirinçleri,kıymayı inçe dogranmış soganı maydanozu, salçayı, baharatları ve sıvıyağınıda ekleyip bütün malzemeyi karıştıralım.Hazırladıgımız içten biberlerin içerisine doldurup tencereye dizelim üzerinede domates ile kapak yapalım.Tencereye biberlerin yarısına gelecek şekilde su katıp pişirelim.Son olarakta 2 yemek kaşığı sıvıyağın içerisine 1 yemek kaşığı biber salçası katıp bu karışımı dolmaların üzerine dökelim birazdaha pişirmeye bırakarak soğuyunca servis yapalım.
AFİYET OLSUN

14 Eylül 2009 Pazartesi

=HOLUŞKA=
(peynirli mantı)
SAHUR SAATLERİ İÇİN
































MALZEMESİ

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1 kase kuru yağsız peynir

SOSU İÇİN

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşıgı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşıgı biber salçası

YAPILIŞI

  • 2 bardak unun ortasını açıp tuzu ilave edelim.Aldığı kadar su ile yumuşak bir hamur elde edelim.Elde ettiğimiz hamurdan küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım,içerisine peynir koyup poğaça gibi kapatalım.Unlannış tepsiye dizelim.Tereyağını tencerede kavuralım üzerine kırmIzı biberi ve salçayı ilave ederek kavuralım.Kaynayınca içerisine hazırladığımız holuşkaları katıp pişirelim.Servis yapalım.

AFİYET OLSUN

13 Eylül 2009 Pazar

DOĞDUĞUM BÜYÜDÜĞÜM YER OLAN KONYADAN GÖRÜNTÜLER
  • Bildiginiz gibi 11-09-2009 da konyada deprem yaşandı.Ve bu olay bizleri çok üzdü.Bütün sevdiklerim orda onların yaşadıgı korkuyu bende burda yaşayabiliyorum herne kadarda yanlarında olmasamda,ALLAH'ım onları ve tüm konyada yaşayan insanları korusun.
  • Bu resimleri çok önceden hazırlamıştım tam yayınlamaya hazırlanırken böyle bir olayla üzüldük.Şükürler olsunki can ve mal kaybı olmaması beni sevindirdi.Bütün konyalılara kucak dolusu sevgilerimi yoluyorum.

MEVLANA CAMİSİ















HZ.MEVLANA"Gel, Gel, ne olursan ol, gel! İster kâfir, ister mecûsî, ister puta tapan ol, gel! Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kerre tövbeni bozmuş olsan da yine gel!" Hz. Mevlâna

















SEMAZENLER




ALAADDİN TEPESİ



















ANIT MEYDANI















KONYANIN GÖKDELENİ
KIYMALI PİDE (Konyanın meşhur yemeği eminimki konyadaki gibi lezzetli kıymalı pide yememişsinizdir.Yolu konyaya düşen herkeze tavsiye ederim.)



















MEVLANA PİDESİ



GECE GÖRÜNTÜSÜ İLE KONYA









EŞŞİZ BİR GÜZELLİK DAHA AKYOKUŞTAN KONYA GÖRÜNTÜSÜ