C@N@N

H O Ş G E L D İ N

2 Eylül 2009 Çarşamba

KOLAY PİŞİ















MALZEMESİ
1 su bardağı yogurt
Yarım su bardagı su
1 paket karbonat
1 tatlı kaşıgı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI
Bütün malzeme karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan normal büyüklükte parçalar kopartıp merdane ile açılır,bıçakla küçük küçük kesilip yağda kızartılır.Servis yapılır.

AFİYET OLSUN


1 Eylül 2009 Salı

FIRINDA TAVUK
















MALZEMESİ

  • 1 adet tavuk
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşıgı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber

YAPILIŞI

Salça,sıvıyağ küçük bir kasede karıştırılır,tuz ve karabiber eklenerek hazırlanan bu sos tavuğun yeryerine sürülür.Fırın poşedinin içi bir miktar unla unlanarak sosladığımız tavuk içerisine katılıp ağzı kapatılır.Poşedin üç dört yerinden küçük delikler açılarak 250 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

RUS SALATASI
















MALZEMESİ

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 kavanoz(500gram) hazır garnitür
  • 1 orta boy kase salatalık turşusu
  • 1 orta boy kase mayonez
  • 2 yemek kaşığı yogurt
  • 1 diş sarımsak
  • yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Patatesler haşlanıp soğumaya bırakılır.Salatalık turşusu küçük küçük dogranır, büyük bir kasede garnitürle birlikte karıştırılır.Küp küp doğradığımız patateslerde ilave edilir.Üzerine mayonez,yogurt,sarımsak,eklenir bütün malzeme karıştırılır ve tuzu limonu ilave edilerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN