C@N@N

H O Ş G E L D İ N

27 Ağustos 2009 Perşembe











=İLK ÖDÜLÜM=

ilk ödülümü aldığım için çok mutluyum bana bu mutluluğu yaşattıgı için(cimcimelerin annesine) çok teşekkür ederim.

Bu ödülün karşılığında 7 özelliğimle birlikte 7 kişi ilede paylaşmam gerekiyormuş.

  • İnsanları çok seviyorum.
  • Güzel yemekler, pastalar yapmayı çok seviyorum.
  • Yay burcuyum ve burcumun bütün özelliklerini taşıyorum(duygusalım,iyi niyetliyim, gülmeyi çok seviyorum)
  • Hayata güzel gözlerle bakmayı seviyorum.
  • Biricik oğlumu canımı çok seviyorum.
  • Araştırmayı güzel şeyler yapmak için uğraş vermeyi seviyorum.
  • İnsanlar bir çok özelliğe sahiptir mutlakaki ama iş yazmaya gelince insanın aklına hiç bişey gelmiyo az da olsa kendimi anlatabildiysem ne mutlu bana....
  • Blogumu ziyarete gelen birçok güzelliği burda paylaşan herkezede teşekkür ediyorum.

İLK ÖDÜLÜMÜ PAYLAŞMAK İSTEDİKLERİM

SEVGİLERİMLE

26 Ağustos 2009 Çarşamba

****AÇMA****


















MALZEMESİ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kutu yaş maya
  • 2 su bardagı sıvıyağ
  • yarım su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Bir tutam tuz
  • 10 tatlı kaşığı margarin

ÜZERİ İÇİN

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

YAPILIŞI

  • Mayayı sütle eritin.Üzerine sıvıyağ,tozşeker,tuz ve alabildiği kadar un ilave edin.iyice yoğurun.Oda sıcaklıgında yarım saat bekletin.Hazırladığınız açma hamurundan ceviz iriliginde bezeler koparın.Elinizle açın ortalarına 1 tatlı kaşığı margarinden koyun, rulo şeklinde sarın düz bir zeminde bastırarak ruloları bükün.sonra kıvırarak yuvarlak bir şekil verin.üzerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN

TIRTIL KURABİYE



















MALZEMESİ

  • 125 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

YAPILIŞI

  • Margarin,yumurta,sıvıyağ ve şeker bir kapta karıştırılır.İçerisine aldığı kadar un,kabartma tozu ve vanilya ile birlikte konulur.Yumuşak bir hamur elde edilir.Hazırlanan hamur tırtır kurabiye kalıbının içerisine yerleştirilip üsten parmakla pastırılır.Kalıptan çıkan kurabiyeler tepsiye dizilip 170 derc.fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN

=ETİMEK TATLISI=














MALZEMESİ
  • 1 paket etimek
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çilekli bögürtlenli sos

ŞERBETİ

  • 3 su bardagı şeker
  • 4 su bardagı su
  • 1 tatlı kaşıgı limon suyu

YAPILIŞI

  • Öncelikle şerbet hazırlanır.Sıcak olarak tepsiye döşemiş olduğumuz etimeklerin üzerine dökülür,sogumaya bırakılır.Krem şanti hazırlanarak soguyan etimeklerin üzerine sürülür.Buzdolabında soguması beklenir servis yaparken üzerine çilekli bögürtlenli sos dökülerek ikram edilir.

AFİYET OLSUN

23 Ağustos 2009 Pazar

=ACILI SOS=


































MALZEMESİ


  • 5 kilo domates

  • 2 kilo kırmızı biber

  • 1 kase sarımsak

  • 1 kase maydonoz-nane

  • 1 kase acı biber
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 1,5 çay bardağı zeytin yağ
  • tuz

YAPILIŞI

  • Domatesler robotdan çekilerek büyük bir tencere katılır ocakta suyu çekilinceye kadar pişmeye bırakılır kırmızı biberlerde aynı şekilde robottan çekilerek domateslere eklenir pişirmeye devam edilir koyu bir kıyam alınca içerisine robottan çekilmiş sarımsak ,nane, maydonoz, acı biber eklenir bütün malzeme bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve son olarak sirke ve zeytin yağ eklenir tuzu ayarlanarak konserve kavanozlarına katılır kabakları sıkıca kapatıldıktan sonra kavonozlar ters çevrilerek sogumaya bırakılır.



AFİYET OLSUN

BAZLAMA


















MALZEMESİ
  • 1 kilo un
  • 2 yemek kaşıgı maya
  • 1,5 tatlı kaşıgı tuz
  • ılık su

YAPILIŞI

  • maya ılık su ile karıştırılır kabarması beklenir geniş bir kaba aldıgımız unun ortası açılarak maya eklenir tuzu ilave edilerek ılık su ile yoğurulur yumuşak bir hamur elde edilerek mayalanmaya bırakılır mayalanan hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlak tabak biçiminde ısınmış teflon tavada pişirilir.

AFİYET OLSUN