C@N@N

H O Ş G E L D İ N

26 Ağustos 2009 Çarşamba

TIRTIL KURABİYE



















MALZEMESİ

  • 125 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

YAPILIŞI

  • Margarin,yumurta,sıvıyağ ve şeker bir kapta karıştırılır.İçerisine aldığı kadar un,kabartma tozu ve vanilya ile birlikte konulur.Yumuşak bir hamur elde edilir.Hazırlanan hamur tırtır kurabiye kalıbının içerisine yerleştirilip üsten parmakla pastırılır.Kalıptan çıkan kurabiyeler tepsiye dizilip 170 derc.fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: