C@N@N

H O Ş G E L D İ N

9 Eylül 2009 Çarşamba

YOGURT TATLISI




















MALZEMESİ

  • 250 gram yoğurt(10 çorba kaşığı)
  • 250 gram pudra şekeri(10 çorba kaşığı)
  • 250 gram un(10 çorba kaşığı)
  • 50 gram irmik
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 25 gram margarin

ŞURUBU İÇİN

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1/4 limon

YAPILIŞI

25-30 santim çapındaki tepsiyi margarin ile yağladıktan sonra içine 2 çorba kaşığı un koyup tepsiyi sallayarak,unun tepsinin heryerine yapışmasını sağlayalım.Tepsiyi ters düz edip fazla unu silkeleyelim.25 gram margarini bir kapta eritelim.Üzerine 3 yumurta kırıp unu,irmiği,yoğurdu,şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle çırpalım.yağladığımız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Başka bir tencerede şurubu kaynatım sıcak tutalım.Tatlı pişdiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş dökelim.Tatlının hertarafı şurubu emdiği zaman sogumaya bırakalım ve servis yapalım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: